Kultúra

2010.07.28. 08:25

Woody Allen és a francia First Lady közös éjszakái

A híres rendező - szokásától eltértően - nem New Yorkban, hanem Párizs utcáin forgat, méghozzá éjszakánként. Új filmjében szerepet kapott Owen Wilson és Rachel McAdams mellett Carla Bruni-Sarkozy is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Éjfél Párizsban című romantikus vígjáték a ’20-as években Franciaországba érkező, amerikai család édes-bús történetét meséli el. A család tagjai közt egy boldog jegyespár - Owen Wilson és Rachel McAdams - is érkezik a francia fővárosba, s az ő valóságos és lelki túrájukra koncentrálódik a történet.

Párizs (mint mindenkinek) Woody Allennek is az álmok városa. Eddig filmet ugyan nem forgatott itt, de a New Orleans Jazz Band nevet viselő együttesével (amelyben klarinétozik) rendszeresen látogat vissza ide. Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy új filmjének helyszínéül a csodás európai fővárost választotta.

A film előkészületei július első hetében kezdődtek meg szinte titokban a város utcáin. A République-tér egyik mellékutcáját ideiglenesen le is zárták, s a környéken lakókat a házak hirdetőtábláján kifüggesztett plakáttal tájékoztatták arról, hogy egy ideig rendkívüli biztonsági intézkedéseket rendeltek el. A forgatás helyszínéül szolgáló épület ablakait fekete textíliával vonták be, a szereplőket pedig lesötétített ablakú autókkal vitték a helyszínre.

Az óvintézkedések érthetőek, hiszen a film szereplőgárdájában olyan sztárokat említhetünk, mint Owen Wilson, Rachel McAdamsMarion Cotillard (aki a Piaf című film címszerepéért Oscar-díjat kapott)  vagy a magyar származású, szintén Oscar-tulajdonos Adrien Brody.

A legnagyobb meglepetést azonban a francia elnök feleségének, Carla Bruni-Sarkozy-nek szerepe. Eddig ezen a téren még nem mutatkozott be, ám elsőre Woody Allen-től kapni szerepet meglehetősen jó ajánlólevél a továbbiakra nézve. A szexi múzeum-igazgató szerepét osztotta rá a rendező, amely az egyik mellékszerepe a filmnek.

A francia elnök 42 éves felesége nagy szerénységgel nyilatkozott a szerepéről: „Én nem vagyok igazi színésznő, még az is lehet, hogy abszolút rossz leszek ebben a műfajban, de egy ekkora lehetőséget nem hagyhatok ki. Szeretném, hogy elmondhassam, majd amikor nagymama leszek, hogy Woody Allen egyik filmjében szerepeltem”.

Mindenesetre kíváncsian várjuk  Woody Allen új moziját, és ezzel együtt természetesen Carla Bruni-Sarkozy debütálását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!