Kultúra

2010.08.02. 12:00

A kajás doboz, a szerelem zenekar és a lófejű ember

Szombaton este a Lunchbox, majd Péterfy Bori & Love Band lépett fel a Fő téren. Hatalmas tömeg gyűlt össze a város első számú placcán, még a neten egyre nagyobb népszerűségnek örvendő lófejű ember is feltűnt a tömegben.

Garai Antal 'Atom'

Este hét órakor a Lunchbox engedte útjára az első akkordokat, a közönség – ahogy az várható volt – szép lassan a hízott, s kezdte megtölteni a rendezvénytér minden apró szegletét. Hallottunk metált a dobostól és Joós Bencétől is egy szólót, a fiúk szokás szerint felcsavarták a szőnyeget is, s bár úgy tűnik, hogy ők csak egy ifi-banda, de ha közelebbről megnézzük/meghallgatjuk őket, akkor rájövünk, hogy nem csak hibátlan, amit csinálnak, hanem jól táncolható, kellőképp pörgős és közönségbarát is, a fiúk már elindultak a rögös úton.

 A közönség soraiban feltűnt a neten egyre népszerűbb „lófejű ember” is. A lófejmaszk nem egy helyi talponállót reklámoz, aki nem tudná, hogy miről is van szó, annak idéznék az index.hu cikkét:

Lófejű embert örökített meg Nagy-Britanniában a Google kamerás autója, amely a Street View-hoz készít panorámafelvételeket. A férfi a skóciai Aberdeen Hardgate nevű kerületében állt a járdán, amikor a Google lefényképezte, és a különös jelenséget feldolgozó BBC azóta egész Európából kap leveleket, amelyek írói azt állítják, hogy személyesen találkoztak a lófejű emberrel. - A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Szeretnénk ellőni az első mondatban minden Péterfy Boris, megszokott szófordulatot, így megjegyeznénk, hogy: a közönség egymás hajába hajolva katapultált Borival, s mikor elrepült mellettük egy szárnyas majom, mélyen egymás szemébe nézve, farzsebbe tett kézzel hagyták, hogy az előző életében denevérként függő vamp megharapja őket, hogy ájultan feküdjenek, majd felébredjenek egy szerelemből. – vagy mondhatjuk azt is egyszerűbben, hogy a színpadtól a szökőkútig érő tömeg korösszetételét tekintve teljesen vegyes volt, az első sorokban a slágerekre egyként ugrálva tomboltak az emberek, de a kevésbé ismert dalok sem hagyták, hogy mozgás nélkül maradjon a nép.

Hajléktalanok is voltak a bulin, hárman, az első sorban pontosan középen volt egy kis másfél méteres sáv, ahol buliztak – lévén, hogy senki sem akart ott szorosan állni, így volt helyük. Kéregetésről nem tudunk, csak bulizni jöttek, igaz egyiküket párszor társa halászta le a kordonról, valószínűleg azért, hogy ne érje rossz szó, vagy ne küldjék el őket. A Lunchbox-ot megkérték, hogy játszanak metált – a zenekar teljesítette a kérést -, Péterfy Borival pedig közölte egyikük üvöltve, hogy: „Te! Figyejjé! K*rva jó a s*gged!” – de reagálás helyett Bori inkább belehajolt a hajába, következő dalába... (A hajléktalanok okozta problémával előzőleg már foglalkoztunk, ezt ide kattintva olvashatja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!