Kultúra

2010.08.04. 08:36

The Expendables: Stallone ismét harcba indul

Sylvester Stallone neves csapatával újabb akciófilmmel jelentkezik. A mozi fordatókönyvét is ő írta, valamint a mozi rendezését is magára vállalta Rocky Balboa egykori megszemélyesítője.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Barney Ross-nak (Sylvester Stallone) nincs vesztenivalója. Félelmet nem ismer, cinikus és érzelemktől mentes vezető. Legenda és stratéga, aki egy meglehetősen kis létszámú, elit-csapatot irányít.

A csapat tagjai: az egykori SAS-tag Lee Christmas (Jason Statham), aki bármivel elboldogul,a minek éle van, Yin Yang (Jet Li), a közelharc mestere, a Barney-ként közismert távolsági fegyver-szakértő Hale Caesar (Terry Crews), Toll Road (Randy Couture), a képzett szabotőr valamint a csapat felderítője, illetve Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a veterán katona és mesterlövész, aki saját démonaival is folyamatosan megvívja csatáit.

Egy titokzatos egyház képviselői keresik meg Barney-t egy napon, egy – a csapat képességeihez mérten – rutinfeladatnak számító megbízással: Végezzenek Gaza tábornokkal, (David Zayas), Vilena vérszomjas diktátorával, és vessenek véget annak a hosszú ideje tartó szenvedésnek, amit a nép az ő uralma alatt kénytelen volt elviselni. 

Harcba indulásuk előtt Barney és Christmas találkoznak kontaktemberükkel, Sandraval (Giselle Itie). A lány egy helyi szabadságharcos, és az ő segítségével kristályosodik ki a kép: igazi ellenfelük nem a diktátor, hanem ez ex-CIA ügynök, James Monroe (Eric Roberts) valamint annak segédje, Paine (Steve Austin).

Az találkozás balul sül el, és Barney kénytelen otthagyni Sandra-t, aláírva ezzel a lány halálos ítéletét. Lelkiismeretétől üldözve Barney ráveszi csapatát, hogy térjenek vissza a városba, mentsék meg a lányt és folytassák a veszélyes küldetést.

Eredeti cím: The Expendables
Bemutató (USA): 2010. augusztus 20.
Műfaj: Akció
Filmstúdió: Lionsgate
Rendező: Sylvester Stallone
Forgatókönyvíró: Sylvester Stallone
Szereplők: Jason Statham, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jet Li, Randy Couture, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Danny Trejo, Charisma Carpenter, Steve Austin, Curtis Jackson, Brittany Murphy, David Zayas,

Trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!