Kultúra

2010.09.29. 13:21

A Bon Jovi és a Beastie Boys is a rock and roll halhatatlanja lehet

Többek között a Beastie Boys, a Bon Jovi és Alice Cooper is esélyes arra, hogy bekerüljön a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába.

MTI

A tizenöt jelölt New Yorkban nyilvánosságra hozott listáján a Bon Jovi és a Beastie Boys mellett szerepel Neil Diamond, Donovan, Laura Nyro, Donna Summer, Chuck Willis, a Chic, Dr. John, a J. Geils Band, LL Cool J, Darlene Love, Joe Tax és Tom Waits is.

A rock and roll halhatatlanjai közé azok az együttesek, előadók kerülhetnek be, akiknek első lemezét legalább 25 éve adták 
ki. Halhatatlan lehet olyan legendás személyiség is, aki jelentős mértékben járult hozzá a műfaj fejlődéséhez. Így a zenészeken kívül kiadók, producerek, zeneszerzők és szövegírók is helyet kaphatnak a csarnokban.

A jelöltek közül egy ötszáz tagú szakmai jelölőbizottság választja ki és hirdeti ki decemberben annak az öt zenésznek a nevét, aki 2011. március 14-én a New York-i Waldorf Astoria hotelben egy koncertekkel kísért ceremónia keretében bekerül a halhatatlanok közé.

Joel Peresman, a Rock and Roll Hall of Fame Alapítvány elnöke szerint a jelölőbizottság olyan listát állított össze, amely "méltóképpen reprezentálja a rock and rollként meghatározott műfaj sokszínűségét" - olvasható a szervezet honlapján.

Tavaly az Iggy and the Stooges, az ABBA, a Genesis, a Hollies és Jimmy Cliff került be a halhatatlanok közé. A rock and roll legendás alakjainak 1995-ben hoztak létre múzeumot az Ohio állambeli Clevelandben, a létesítményt világsztárok avatták fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!