Kultúra

2010.09.21. 16:53

Szerdai ajánlatunk: A skarlát betű

A skarlát betű jelenik meg szerdán a Pannon Lapok Társasága kiadásában harmadikként. Sorozatunk első két kötetének - A párizsi Notre-Dame I. és II. - értékesítése sikeresnek bizonyult, számos megrendelés érkezett be előfizetőinktől, olvasóinktól az online felületeinken és az újságból kivágott megrendelő lapokon is.

Merklin Tímea

Jól fogytak a könyvek a hírlapárusoknál, volt olyan, ahol a kiosztás első napján megvettek minden példányt. Természetesen ilyen esetekben másnap pótoljuk a könyveket, hogy az ellátás folyamatos legyen. Nemcsak a sorozat aktuális kötetét, de a korábban megjelenteket is érdemes keresni.


Piros A-val - Erotikus történelmi filmdráma

Az erotikus történelmi drámának Demi Moore volt a hősnője Roland Joffé filmjében, amit Nathaniel Hawthorne romantikus regényéből készített. Az 1700-as évek végén, Új-Angliában élt egy gyönyörű asszony, Hester Prynne, aki tiltott szerelemre lobbant a helyi pap iránt. Dinsdale tiszteles és Hester szerelmének gyümölcse már rács mögött jött a világra, mert a házasságtörő némbert a bíróság börtönre és ruháján a skarlátvörös "A" betű viselésére kötelezte.

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű A betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 Nagy Éva: Teljes élet

- A skarlát betű egy szerelmi háromszög-történet a 18. századi, szélsőségesen puritán Új-Angliából. Hősnője, Hester Prynne, aki törvénytelen gyermeket hoz világra, a közösség büntetéséből viseli ruháján a piros A (adultery=házasságtörés) betűt. 

Emelt fővel vállalja a megbélyegzést, és gyöngéd szeretettel neveli gyermekét. A képmutatók megvetése, férje gyűlölete ellenére teljes, alkotó életet él. A regény egy kivételesen erős asszonyt állít elénk, aki korát megelőzve meri vállalni önmagát, szerelmét, még magára hagyottan is. Hawthorne figurái erőteljesek, hatásuk alól nehezen vonhatjuk ki magunkat.
 

 

 
A kedvenc könyveim rovat - Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!