Kultúra

2010.10.18. 07:51

A Jackass 3D megdöntötte minden idők októberi premierrekordját

Johnny Knoxville és félbolond kaszkadőrtársasága a Jackass 3D című produkcióval 50 millió dollárt kaszált a film bemutatójának hétvégéjén. Ezzel nemcsak a saját két korábbi bemutatkozását múlta felül, hanem minden eddigi októberi premiert Amerikában - állítja a Paramount Pictures stúdió vasárnap nyilvánosságra hozott becslése.

MTI

A rekordot eddig a Horrorra akadva című sorozat 2003-ban bemutatott harmadik része  (Scary Movie3) tartotta, 48,1 millió dollárral.
   
A Jackass-sorozat két, egész estés előző részét 2002-ben, illetve 2006-ban mutatták be. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy noha Knoxville-nek és cimboráinak alpári ökörködése és mazochizmusba hajló, fájdalmasan professzionális csetlése-botlása háromdimenziós kiadásban most is közönség-kedvenc, de a kasszasikerhez az is hozzájárult, hogy a térhatású filmekre szóló jegyeket felárral árusítják a mozik.
   
A filmbemutatók között a második helyen, 22,5 millió dolláros bevétellel a Summit Entertainment Red című filmje végzett. A CIA által üldözött, volt különleges ügynökökről szóló filmben Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich és Mary-Louise Parker alakít jelentősebb szerepet. Amíg Willis és társai 58 százalékban a 35 év feletti nemzedékeket vonzották, addig a Knoxville-ékra kíváncsiak kétharmada 25 évnél fiatalabb volt.
   
A harmadik helyen ezúttal a Sony három hete bemutatott Facebook-filmje, A közösségi háló végzett, 11 millióval. A film eddig 63,1 milliót hozott.
   
A Jackass átütő sikere ellenére folytatódik a látogatottsági mutatók hanyatlása Amerikában: a hétvégi mozielőadások összesen 133 milliót hoztak, ami 4 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor.
   
A hétvégén mutatták be a szélesebb nagyközönségnek Clint Eastwood Hereafter (Másvilág) című, a halál közeli élménykel foglalkozó filmjét, Matt Damon főszereplésével. A mindössze hat filmszínházban bemutatott alkotás 231 ezer dollárt hozott, mozinként 38.500 dollárt, szemben az Észak-Amerika 3081 mozijában bemutatott Jackasszel, amely mozinként csak 16.228-at.
   
A végleges számadatokat hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Jackass 3D trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!