Kultúra

2010.11.16. 16:18

Könyv jelent meg Ferenczi György és a Rackajam formációról

A Rackák világa címmel jelenik meg az kötet, amely a Ferenczi György és a Rackajam zenekar fotói mellett dalszövegeket, illetve idézeteket is tartalmaz. A kiadványhoz egy CD is társul, ezen a zenekar új dalai hallhatóak.

Gyuricza Ferenc

A kiadvány igazi kuriózum a hazai piacon, ugyanis nincs még egy olyan zenekar, amelyről hasonló kötet jelent volna meg. A 140 egyedi hangulatú fotót tartalmazó könyv elsősorban Lajtos István munkája, hiszen neki köszönhetőek azok a Pazar fényképek, amelyekből összeállt a Rackák világa gerince.

 

 

 - Rockzenészekről, zenekarokról már nagyon sok könyvet csináltak, ezért mi valami mással akartunk előrukkolni - mondta Ferenczi György. - Nagyon vigyáztunk arra, hogy ne valamiféle öntömjénező kiadvány legyen, inkább arról a szellemiségről szóljon, ami bennünket jellemez. A Rackák világa cím némi áthallással vonatkozik ránk, magyarokra éppúgy, mint a zenekarra, amelynek a neve Rackajam. Azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen is ez a zenekar színpadon és azon kívül, de ügyeltünk arra, hogy egyetlen szót se szóljunk saját magunkról. A könyvben éppen ezért nem kapott helyet sem a zenekar története, sem a tagok életrajza. Van viszont benne sok kép, mert Lajtos István fotós barátunk majdnem két éven keresztül eljött velünk mindenhova, s irdatlan mennyiségű felvételt készített. A közösen kiválasztott fotókhoz a magyar-, illetve a világirodalom jeleseitől válogattunk rövid idézeteket. Az összhatás alapján szerintem pontosan lehet tudni, hogy milyen emberek is vagyunk. A könyvhöz készült egy új lemez is, ami - úgy érzem - a zenekar történetének eddigi legjobb lemeze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!