Kultúra

2011.02.11. 09:32

Animációs film-dömping márciustól a mozikban

A filmstúdiók 2011 tavaszán is kedveskednek a rajzfilmek szerelmeseinek: jön a Rango, a Maci Laci 3D-ben, a Rio és az Anyát a Marsra is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Rango

Gore Verbinski legújabb animációs kaland-vígjátékának főszereplője Rango (Johnny Depp), az identitásválságban szenvedő kaméleon, aki házi kedvencként éli monoton életét.

Egyszer csak  fura lények között találja magát a sivatagban, a vidámnak cseppet sem mondható Por városában. Itt - ahol a pisztolyok könnyen elsülnek - Rango rájön, hogy ki kell tűnnie a tömegből, ha életben akar maradni.

Az eleinte ellenséges városlakók szíve is lassan megenyhül, s utolsó reményüket kezdik látni a kis kaméleonban. Rango-t sheriffé nevezik ki, amelynek hozományaként számos akciódús helyzetbe keveredik. Lassacskán azzá válik, akinek eleinte csak kiadta magát, s valóban a városka megmentője lesz.

Cím: Rango
Magyar bemutató: 2011. március 3.
Műfaj: Animációs, Kaland, Rajzfilm, Családi
Rendező: Gore Verbinski
Forgatókönyvíró: James Ward Byrkit, John Logan
Szereplők (hang): Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Bill Nighy, Stephen Root, Ray Winstone, Beth Grant, Ned Beatty, Harry Dean Stanton, Alfred Molina
Filmstúdió: Paramount Pictures

Trailer:

Maci Laci 3D (Yogi Bear 3D)

Maci Laci (Dan Aykroyd) és Bubu (Justin Timberlake) újra akcióba lendül idén. A Jellystone Park huncut mackóinak valamit sürgősen ki kell eszelniük, hiszen a park veszteségessége miatt Brown polgármester fel akarja számolni illetve el szeretné adni a területet.

Hogy meggyőzzék a város vezetőjét, elő kell állniuk egy tervvel, hiszen nem csak a családi piknikek, hanem az állatkok lakhelye is veszélybe kerül. Maci Laci és Bubu mindent elkövetnek a siker érdekében, még Smith vadőrrel (Tom Cavanagh) is szövetséget kötnek...

Eredeti cím: Yogi Bear 3D
Magyar cím: Maci Laci 3D
Magyar bemutató: 2011. április 7.
Műfaj: Animációs, Rajzfilm, Családi, Kaland
Rendező: Eric Brevig
Forgatókönyvíró: Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin
Szereplők: Dan Aykroyd, Justin Timberlake, Tom Cavanagh, Anna Faris, Andy Daly
Filmstúdió: Warner Bros Pictures

Trailer:

Rio

Blu (Jesse Eisenberg) - a ritka fajtájú ara papagáj - egy összkomfortos, Minnesota-i kalitkában tengeti napjait. Meggyőződése, hogy egyedüli példány fajából, ám elmélete megdől, hiszen megjelenik életében egy csodálatos papagájlány, Jewel (Anne Hathaway). Blu megszökik gazdáitól, s kezdetét veszi a nagy kaland: nekivág élete nagy repülésének, méghozzá Rio-ba.

A történet nem az "első látásra szerelem" témakörét dolgozza fel, talán inkább a nyitottságról és a bátorságról tesznek tanubizonyságot főhőseink. Persze - nyilvánvalóan - a barátkozásnak szerelem lesz a vége, ám az idáig vezető út meglehetősen rögös és kanyargós, sokat kell tanulniuk még, amelyre utazásuk során meglehetősen sokszor nyílik alkalom.

Magyar cím: Rio
Magyar bemutató: 2011. április
Műfaj: Animációs, Rajzfilm, Családi
Rendező: Carlos Saldanha
Forgatókönyvíró: Don Rhymer
Szereplők (hang): Jesse Eisenberg, Neil Patrick Harris, Anne Hathaway, Rodrigo Santoro, George Lopez, Jake T. Austin
Filmstúdió: 20th Century Fox

Trailer:

Anyát a Marsra

Gyermekként sokszor nem értjük a felnőtteket. Utasítgatnak bennünket, szabályozzásk, hogy mikor és mit együnk, mikor mehetünk ki játszani... Melyik gyermek ne örülne, ha egykicsit azt csinálhatná. amit ő akar...

A 9 éves Milo (Seth Green) csak akkor döbben rá, mennyire hiányzik neki anyukája (Joan Cusack), amikor rájön, hogy marslakók akarják elrabolni, hogy nevelje fel az ő gyerekekiket.

A Polar Express csapatának legújabb 3D-s animációs filmjében Milo hihetetlen kalandok részese lesz, s hatalmas veszélynek teszi ki többször is magát azért, hogy megmentse édesanyját. Mindebben persze segítsége is akad egy technikamániás srác és egy lázadó természetű marslakólány személyében.

Eredeti cím: Mars Needs Moms
Magyar cím: Anyát a Marsra!
Magyar bemutató: 2011. március 10.
Műfaj: Animációs, Rajzfilm, Családi, 3D
Rendező: Simon Wells
Forgatókönyvíró: Simon Wells, Wendy Wells
Szereplők: Seth Green, Dan Fogler, Elisabeth Harnois, Mindy Sterling, Kevin Cahoon, Joan Cusack
Filmstúdió: Walt Disney Pictures

Trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!