Kultúra

2011.08.16. 13:11

Megkerült az ellopott Rembrandt-rajz

Megtalálták az amerikai hatóságok azt a Rembrandt-tintarajzot, amelyet a hét végén egy kaliforniai kiállításról loptak el.

Vas Népe

A 250 ezer dollárra becsült értékű, 1655-ben készült Az ítélet című rajz egy magánkiállításról tűnt el szombat este a felkapott tengerparti Martina del Rey településen lévő Ritz-Carlton luxusszállodából.

A Los Angeles megyei rendőrfőnök hivatala részletekkel nem szolgált a műkincs megkerülésének körülményeiről. A lopással kapcsolatban a hatósági szóvivő kedden elmondta, hogy a Rembandt-rajz semmilyen módon nem volt rögzítve a bemutatón, egy festőállványra vagy valamilyen hasonló faállványra állították. A képet az alatt a pár perc emelte el a tolvaj, amíg a tárlat kurátora elfordult, hogy egy potenciális vásárlóval beszéljen egy másik kiállított műről.

A szóvivő nem tudta megmondani, hogy az ügyfél a rablóbanda tagja volt-e, de megjegyezte, hogy feltehetően nem magányos akció történt, az elkövetőnek lehetett tettestársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!