Kultúra

2011.09.12. 10:47

A 94- csoport október 1-jéig a Galeria Arcisban

A sárvári Galeria Arcis rangos kiállítóhellyé vált az elmúlt évek során: a visszafogottan elegáns falak között ezúttal a 94 Képzőművészeti Társaság mutatkozik be; a tárlat október 1-jéig látható.

Ölbei Lívia

A 94 Képzőművészeti Társaság 5 éve jött létre. Az alapító tagokat egyrészt a földrajzi közelség, másrészt az önkifejezés, a szépség, a kísérletezés tiszteletben tartása  és az önkifejezésre, a kísérletezésre való készség hozta össze.

A csoport a megalakulása után bemutatkozott Tamásiban, Szentgotthárdon, Őriszentpéteren; 2007. nyarán pedig útnak indították  az azóta is jól működő, sőt, egyre sikeresebb Márokföldi Művészeti Fesztivált. A fesztivál szervezésében Tamus Beáta körmendi zenepedagógus, valamint Pápes Éva művészeti író (egyúttal a társaság kültagja) is részt vesz; a tárlatok megnyitása rendszerint az ő feladata. A társaság jelenlegi tagságát az országhatárokon átnyúló együttműködés és művészbarátság gondolata mozgatja. A sárvári kiállításon válogatás látható Hagymás István lendvai (Szlovénia) fotóművész, Josef Hasenöhrl festőművész  aki ugyan Németországban él, de az év jelentős részét zalai műtermében tölti , Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szobrászművész (Ausztria), Págyi Zsóka keramikusművész (Petrikeresztúr); valamint a társaság alapítói közül való Leclerc Szelényi Ulrik szobrászművész (ma már Márokföldön él) és Balogh István Péter (Őrség) festőművész munkáiból.

A Galeria Arcis vonzó tereiben izgalmas utazásra hív a 94-csoport kiállítása - egészen október elsejéig. Ja, és azért 94, mert ez Vas megye telefonos körzetszáma. A kulcsszó tehát itt is a kapcsolatteremtés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!