Kultúra

2012.06.20. 20:10

Mintha nagyon régóta várnának

Körmend - Vaszilij Vlagyimirovics Szigarjev Katalinka, szállj el... című darabjából készült előadás a KASzT-nál: vasárnap újra színen.

Ölbei Lívia

A májusi premier után június 24-én (vasárnap) 18 órakor láthatja újra a Batthyány-kastély színháztermének közönsége a KASzT  Szigarjev-előadását: az izgalmas kortárs orosz szerző Katalinka, szállj el... címmel magyarított darabját Mihály Péter vezetésével vitték színre. Féktelenség, szókimondás, fiatalok, remény és reménytelenség, gyilkosság, drog, szerelem, szex,  humor és tragikum, múlt és jelen összecsapása - a mai orosz fiatalok "egyetemes" problémákkal küzdenek. Gyimát Szép Dániel, Szlávikot Szekér Mátyás, Lerát Kovács Nóra, Julkát Kovács Dóra, Tarhást (Gyima apja) Rajner Tibor, Arkasát Vörös Attila, Katicát Rajner Ágota játssza.

Szigarjev instrukciója szerint a nyitó képben: "Egy téglából épült háztömb a város szélén. Négy emelete van és három bejárata. Fény ragyog az ablakokban, látjuk a redőnyöket. Az ablaküvegek töröttek, szigetelőszalaggal vannak összeragasztva. Embereket látunk az ablakban. Az ablakhoz jönnek, kilesnek. Úgy néznek kifelé, mintha már nagyon régóta várnának valamire, és most már nem tudnának tovább várni. Ott állnak, kinéznek, aztán elfordulnak. Vissza a lakásokba. (...) Kint pedig a szél kergeti a halott faleveleket az utcákon. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!