Kultúra

2012.07.20. 19:16

Ölre mennek a vitézek

Sárvár - Vándormuzsikusok, igricek, regösök zenebonája adta hírül pénteken, hogy török és magyar hamarosan ölre megy a fesztiválon.

Simon Erzsébet

Nyugat-Dunántúl kiemelt rendezvénye a Nádasdy Történelmi Fesztivál: e hét végén  tartja lázban a kisvárosiakat. A keddi és a szerdai Báthory-lakoma után csütörtökön a Nádasdy Ferenc Bandérium "gyakorlatozott" a gyógyfürdő területén, de a helybeliek és a vendégek pénteken sem szűkölködtek látványos és gazdag programokban.

Ebéd után vándormuzsikusok, igricek, regösök rendeztek zenebonát, majd szebbnél szebb ruhaköltemények vonták magukra a bámészkodók figyelmét a várban. A korabeli öltözékeket a Barabás György Műszaki Szakközépiskola  diákjai készítették. Apródok is megjelentek a porondon, majd Naszreddin Hodzsa újabb tréfái fakasztották kacajra a nagyérdeműt. Koncertek, hastáncbemutató tette teljessé a történelmi időutazást. A Fekete Bég szobránál ünnepi megemlékezést tartottak. Szombaton öt órakor lesz a fesztivál fő látványossága, az ostromjáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!