Kultúra

2012.09.03. 14:32

Sebestyén Mártát és Halász Juditot is meghívta az MMIK

Szombathely - Az MMIK őszi programjai között nemcsak színházi előadások, koncertek szerepelnek, de folytatódik a lélek dolgait kibeszélő Nyitott Akadémia, a családoknak szánt Kakaóbár, és október közepén lesz megint Gesztenyeünnep Velemben.

Merklin Tímea

Még a nyárból maradt itt a Médium Galériában, és szeptember 18-ig látható a Nekem a Balaton című kiállítás a vasi képzőművészektől.

Az évad szeptember 8-án indul, ahol a színházteremben 19 órától a Léni néni című zenés bohózatot mutatja be a gödöllői Cavaletta Művészeti Egyesület Ad Hoc Színháza Márton Danku István rendezésében.

Szeptember 22-én 18 órakor a Szahara kincsei című zenés vígjátékot láthatjuk a Szent Erzsébet Gyermekalapítvány jótékonysági előadásában. Egy gyémánt nyakékről szól a mese, valamint természetesen a szerelemről.

Kézműves játszóházat, élőzenét, tánctanítást, mesevetítést kínál szeptember 23-án, október 27-én, november 17-én délelőtt 10-től 12 óráig a Kakaóbár nevű családbarát rendezvény a földszinti Élő-Térben. Közreműködők: a Zsivány vagy a Boglya zenekar és az MMIK animátorai.

Sebestyén Márta október 6-án 17 órától ad koncertet Földiekkel játszó égi tünemény címmel a velemi Szent Vid kápolnában az MMIK szervezésében. Sebestyén Márta az Unesco Artist for Peace magyarországi képviselője, Szent Márton-, Liszt-, Kossuth- és Príma Primissima-díjas művész. Vendégei lesznek: Andrejszki Judit csemballó, Caius Héra (RO) lant. Ugyancsak Velem a helyszíne az október 13-14-én rendezendő XX. Gesztenyeünnepnek, ahol fellépnek: a Napra, a Kis Hétrét Együttes, a Mesebolt Bábszínház, a Nikola Parov Quartet Nagy Bandó András, Bede Róbert, Gulyás László, Vas Vármegye Lovagjai, a Langaléta Garabonciások és még sokan mások két napon át. Lesznek kézműves bemutatók és vásár, világzenei koncertek, nemzetközi és kistérségi fellépők, néptáncbemutatók, gasztronómiai különlegességek, sztár-szakácsok.

Az Éremgyűjtők Nemzetközi Találkozóját október 14-én rendezik a Médium Galériában.

A Négy férfi gatyában című zenés vígjátékot október 20-án 19 órától láthatjuk, amely a Budapesti Bulvárszínház, Fogi színház produkciója. Főszereplők: Fodor Zsóka, Nyertes Zsuzsa, Fogarassy Bernadett, Balázs Andrea, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Péter.

Ebben a félévben Halász Judit is vendég lesz : október 25-én 17 órától ad koncertet gyermekeknek és felnőtteknek.

November 12-én délelőtt 10 órától a Soltis Lajos Színház mutatja be Az országjáró király című darabját. Az Ismerős Arcok zenekar november 17-én ad koncertet az MMIK-ban.


A Nyitott Akadémia szeptember 18-án 19 órától foltytatódik A Lélek dolgai címmel, előadó: dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner. November 15-én 19 órától dr. Bagdi Emőke a vendég. Akadémián kívül: november 30-án 18 órától dr. Csernus Imre érkezik Szerelem és démonai című előadásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!