Kultúra

2013.01.29. 15:21

Óperenciás-pályázat gyerekeknek: szerdán tárlatnyitó

Szombathely - Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ ötödik alkalommal hirdetett gyermekvers- és meseillusztrációs pályázatot óvodásoknak és általános iskolás diákoknak.

Ölbei Lívia

A pályázat főhadiszállása az Agora - Gyermekek Háza, ahol a pályaművekből kedden délután nyílt kiállítás, ekkor tartották az eredményhirdetést is. A pályázat elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek közelebbről megismerkedjenek a magyar népmesék világával, ebbe a gazdag és színes világba belehelyezkedve mozgósítsák a képzeletüket. Ki-ki szabadon választhatott magának mesét és a megjelenítésére alkalmas technikát, a felső tagozatosok népballada-illusztrációval is nevezhettek.

Veres Gábor Weöres Sándor-szobra magához hívja a kicsiket is. Fotó: Benkő Sándor

A pályázati felhívás az idén - Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján - egy kategóriával bővült: gyermekvershez is lehetett rajzot készíteni.

A pályázat népszerűségét jelzi, hogy a felhívásra majdnem hétszáz pályamunka érkezett, ebből a szakmai zsűri döntése szerint 226 alkotás látható az Agora - Gyermekek Háza kiállításán, köztük természetesen a díjazottak is.

Az óvodás kategória díjazottjai között vannak a szombathelyi Mocorgó, a Weöres Sándor, a Pipitér, a Barátság és a Benczúr utcai Óvoda, a körmendi Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda, a jákfai és a sárvári Petőfi úti Óvoda alkotói. Az alsó tagozatok közül díjazta a zsűri a szombathelyi Oladi KIKI, a Váci iskola, a sárvári Koncz János iskola és a gyöngyösfalui Dr. Tolnay iskola diákjainak munkáit.

A felső tagozatosok között a szombathelyi Derkovits iskola, a Váci iskola, a Bercsényi iskola, megintcsak a sárvári Koncz János iskola és a gyöngyösfalui Dr. Tolnay iskola, valamint a körmendi Olcsay-Kiss iskola és a celldömölki Városi Általános Iskola diákjait találta díjra érdemesnek a zsűri. Megyeszerte nagy volt az érdeklődés a pályázat iránt. Az Óperenciás-tárlat február 15-éig tart nyitva a Jászai utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!