Kultúra

2013.02.06. 15:40

Megyünk Cervantes után

Szombathely - A WSSz La Mancha lovagja előadása mindenestül: hódolat a képzelet – a színház – hatalmának.

Ölbei Lívia

Amikor az inkvizíció által a rács mögé utasított Cervantes hűséges szolgájával egyetemben a szedett-vedett börtönlakók között találja magát, a zsákmányra éhes siserehad nagyot csalódik: Cervantes útiládájában nincs más, csak néhány értéktelen jelmez, kellék. De a csalódás a pillanat tört része alatt örömbe fordul át: ki-ki magára ölti, amit talál. Így kel életre a különös börtönszínház, átlépve tér és idő korlátait, hogy újra és újra lepereghessen a búsképű lovag története. Aztán amikor egy csöndes délutánon betéved az ember a színházba, egy emeleti sarokban váratlanul különös kupacra lesz figyelmes: bot és vászon, egymásra hányva. De nem bot és vászon, hanem szélmalom. Az lesz, ha a színészek is úgy akarják.

Fotó: Kiss Teodóra

Legközelebb február 12-én este 7 előtt ereszkedik alá az aulában a nagy lepel: „Hatalmas keresztet pörget előtte egy maskara". Mert „lovagunkat elvakítja az igazságba vetett hit és a szélmalmokat hatalmas óriásoknak képzeli." Indulhat a játék: megyünk Cervantes után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!