Kultúra

2013.03.11. 19:58

Négy képzőművész Ausztriából

Ezúttal négy kortárs osztrák képzőművész munkáit láthatja a közönség a Galeria Arcisban, Markó Péter ajánlásával.

Ölbei Lívia

Ha a nemrég megjelent kiadvány európai mértékkel mérve is egyedülállónak mondja a város zenei életét, akkor a Nádasdy-várban több mint három évtizede működő (ugyancsak jól dokumentált, jubileumi kiadvánnyal is alátámasztott) Galeria Arcisról szintén elmondható, hogy európai színvonalat képvisel, valamint a sokszínűség és egymás minél mélyebb megismerése jegyében ápolja az európai kapcsolatokat. Vasárnap délelőtt éppen négy grazi képzőművész munkáiból nyílt kiállítás a vár falai között, Markó Péter, a művelődési központ igazgatóhelyettese ajánlásával, az alkotók személyes jelenlétében.

A Galeria Arcis legújabb tárlata önmagában is a sokszínűséget képviseli, már csak a műfajok(az akvarelltől a különféle grafgikai eljárásokig), stílusok, látásmódok és technikák felől közelítve is. Április 3-áig a Sylvester János Könyvtár nyitva tartási idejében Edeltrude Arleitner szobrászművész, Doris Pansi-Lobenwein festő- és grafikusművész, Volker Pansi festő- és grafikusművész, valamint Hilda Maria Pasch festő- és grafikusművész alkotásaival találkozhat a Nádasdy-várban a Galeria Arcis közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!