Kultúra

2013.04.26. 17:14

Kovács Vince, a Vas Népe olvasásával kezdi napi lapszemléjét

A kamara még szorosabb kapcsolatra törekszik a Vas Népével.

Kiss Tamás

A gazdaságban, illetve a magyar és a  helyi gazdaságért dolgozók számára kiemelten fontos, hogy jól tájékozottak legyenek a világ dolgairól, és különösképpen is abban, hogy mi, miért  történik a  régióban, a megyében. Ennek szellemében én magam is igyekszem naprakész lenni a hírekből, s ebben nagy segítségemre van a Vas Népe, fogalmazott Kovács Vince, aki arra is kitért, hogy a kamara és lapunk kapcsolata az elmúlt években a korábbinál is szorosabbá vált, és ez nagyon fontos a szervezet számára.

Saját lapunkon és internetes úton a gazdasági élet szereplői közül ugyan sokakat elérünk, a Vas Népe azonban nem csak a vállalkozókhoz, hanem mindenki máshoz, így a gazdálkodók szolgáltatásait igénybe vevő lakosokhoz is széles körben eljuttatja a gazdaság híreit, történéseit, a kamara törekvéseit, szolgáltatásait  mondta az elnök, hozzátéve: a kamara azon van, hogy a jövőben még szorosabb kapcsolatra jusson a Vas Népével.

Kovács Vince, Vas megyei Ipar és Kereskedelmi kamara

Nagyon sok előremutató változás történt és fog is történni a kamara háza táján, és ezekről szeretnénk folyamatosan tájékoztatni a széles nyilvánosságot. Eme törekvésünkben kiemelten számítunk a Vas Népe partneri segítségére  folytatta Kovács Vince, aki az említet változások sorában először is azt említette, hogy a vállalkozások igényeiből kiindulva a törvényi előírások mentén a kamara bővítette az általa nyújtott  szolgáltatások körét, a már meglévők színvonalát pedig megemelte.

A regisztráció többféle változást is hozott. Egyrészt szabályozottabbá, áttekinthetőbbé vált a vállalkozások működése, másrészt elérhetőbbé is váltak a gazdasági élet szereplői. Ezzel együtt a vállalkozások elvárásai is nőttek, s a kamara azon dolgozik, hogy ezeknek folyamatosan eleget tegyen. A Vas Népe fontos partnerünk abban, hogy a vállalkozásokhoz széles körben eljusson, hogy mit kínál számukra a kamara  erősítette meg Kovács Vince, akit arról is megkérdeztünk, hogy a jövő mit hoz(hat) a magyar, köztük a vasi vállalkozások számára.

Az elnök szerint vannak pozitív jelek, előrelépési lehetőségek, a leglényegesebb azonban az, hogy miként sáfárkodunk az EU-s forrásokkal. Kulcskérdés, hogy a korábbi 16 helyett a következő EU-s ciklusban valóban a források 61 százaléka jusson a gazdaságfejlesztési célok megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!