Kultúra

2013.05.14. 13:29

Tíz deka performance a tónál

Szentgotthárd - Tóparti 10 deka művészet címmel Horváth Tibor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója különleges performance-ot mutatott be a Hársas tónál.

Kiss Tamás

Az eső ellenére is szép számú közönség először is azt láthatta, hogy a tóban egyszercsak feltűnik egy öltönyös férfi, aki később kijött a vízből. Horváth Tibor (ugyebár az öltönyös) odasétált az nézőkhöz, akik mellett egy NEM Európai Uniós tábla állt, két oldalán a következő feliratokkal: Törölje le a város mocskát! és Törölje le a táj sarát! A Széchenyi terv logójára emlékeztető zöld pontban pedig a 10dkmfelirat szerepelt.

Sokak meglepetésére egy öltönyös férfi bukkant fel a tóban. Fotó: Tó parti 10 deka művészet

Horváth Tibor, miután elolvasta az említett  feliratokat, a táblához rögzített lábtörlőben megtörölte lábát, majd a tisztálkodáshoz egy kefét is segítségül hívott. A közönség döbbenetére ezt követően rezzenéstelen arccal visszament a tóba.

A résztvevők közül ekkor egy másik férfi lépett elő, levette kabátját, majd letörölte cipőjéről a város mocskát, és követte a performert a vízbe. Az esemény folytatásában a többiek is tisztára mosták a lábukat, s megmártották a vízben.

Az objekt megtekinthető a máriaújfalusi tónál, s mint Horváth Tibortól megtudtuk: az elkövetkezőkben a 10 deka művészet égisze alatt még több hasonló akció várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!