Kultúra

2013.07.23. 22:00

Hidak és marcipánok

Acsád - Új képeslapkiállítás nyílott kedden az acsádi Szociális Otthon Kastélyépületében.

Vas Népe

Kéthavonta rendeznek be új tárlatot a szociális otthonban Acsádon. A tematika mindig azonos képeslapgyűjtők mutathatják meg különböző darabjaikat, a téma azonban mindig más és más.

A kedden nyílt kiállításon most Nagyné Horváth Eszter képeslapjai kaptak helyet. A képeket két téma köré csoportosították: "Kirándulás Marcipániába" és "Híd, amely összeköt". Előbbi híres ausztriai és magyarországi marcipán múzeumok által kiadott képeket mutatja be, utóbbi pedig a világ hídjait, különféle csoportosításban. A kiállítási anyagban helyet kaptak a függő , a gyalogos , patakokon, folyókon átívelő hidak, de látható a világ leghosszabb hídja, vagy éppen a budapesti Lánchíd.

Képeslapkiállítás az acsádi otthonban – előtérben Gizi és Ica néni. Fotó: Benkő Sándor

Pajor Klára, a Képeslapgyűjtők Egyesületének elnöke elmondta, a Tatabányán élő hölggyel a egyesületen keresztül ismerték meg egymást, élő a kapcsolat, s így kerülhetett a középkorú nő gyűjteménye a vasi településre. Nem újdonság ez, hogy az ország egész területéről érkeznek kiállítók, hiszen az ízig vérig gyűjtők mindenütt előfordulnak.

Nagyné Horváth Eszter nem egészen tíz éve foglalkozik gyűjtéssel, korábban az Országos Széchenyi Könyvtárban volt kiállítása. A most látható tárlaton tizennégy keretoldalon körülbelül kétszáz darab képeslap látható.

A kiállítás kedden nyitott meg, s egészen szeptember 20- ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!