Kultúra

2013.07.10. 22:00

Szabadegyetemisták

Szombathely - A prof. dr. Pusztay János vezetésével működő Genius Savariensis Alapítvány ősztől szabadegyetemi kurzusokat indít.

Ölbei Lívia

A Genius Savariensis Szabadegyetem a régió hagyományaihoz méltó magas színvonalú szellemi háttér újraépítéséhez, az öntudatos, művelt szombathelyi polgárság megerősödéséhez kíván hozzájárulni a maga eszközeivel. A szabadegyetem alapvető célja, hogy felkeltse a folyamatos képzés és önképzés iránti igényt, felismerve, hogy Magyarország az élethosszig tartó tanulás tekintetében igen nagy elmaradásban van az EU többi tagországához képest . A szabadegyetem a tervek szerint az egyetemi struktúrához kapcsolódva (sőt: annak mintájára, kurzusokkal, modulokkal, kreditpontokkal - és mindenekelőtt minél több akkreditált, vagyis bizonyítványt, illetve diplomát nyújtó képzéssel) áll majd a legnagyobb szaktekintélyektől tanulni vágyó, művelődésre kész, nyitott hallgatók rendelkezésére. A támogatói kar most szerveződik, az alapítvány megszólítja a gazdasági élet szereplőit, akik maguk is befolyásolhatják a remélhetőleg színes (a filozófiától, a vizuális kultúrától, az irodalomtól a banki szféra működésén át a mezőgazdasági tematikáig terjedő) kínálatot. A Savaria-kurzust minden szabadegyetemistának el kell végeznie, így lehet a Savaria polgára-kártya büszke tulajdonosa. Az alapítványnak standja lesz a Savaria Karneválon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!