Kultúra

2013.09.18. 11:30

A Széljegyzet után

Szombathely - Kéner Gábor hagyatékát fia, Balázs gondozza aktívan és lelkiismeretesen. Már a második műsor készül.

Rózsa Melinda

Kedden 12 óra után 5 perccel elhangzott az utolsó Széljegyzet. Kéner Gábor rádiós írásait fia, Balázs olvasta fel hétről hétre. Negyvenkét adás után ez a sorozat véget ért - azon a napon, amelyen Kéner Gábor 63 éves lehetett volna.

Kéner Balázs apja két volt kollégája, Misky Ádám és Scheer Viktor segítségével most kezdte digitalizálni azokat az egy órás műsorokat tartalmazó szalagokat, amelyekre apja a 90-es években rögzítette Pannon történetek című szocioriport-sorozatát.

A szombathelyi Kéner Balázs jelenleg újságíróként dolgozik Budapesten, a Magyar Rádióban is eltöltött két évet. Fotó: Horváth István

A műsor - amelyért Kéner Gábor megkapta a Magyar Rádió nívódíját - a tervek szerint újra hallható lesz, szintén a Nyugat Rádióban, ahol tavaly november óta a Széljegyzet is szólt.

A Pannon történeteket és a jegyzeteket könyv formában is szeretné megjelentetni Kéner Balázs, előbbit a helyszíneken készített fotókkal kiegészítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!