Kultúra

2013.09.11. 16:02

Tájak és virágok - Egy külföldön élő magyar művész tárlata

Rábahidvég - "Itt van az ősz, itt van újra" címmel a Löffler Villi munkáiból nyílt gazdag fotókiállítás a Bertha György Művelődési Házban.

Varga Krisztina

Az alkotó 1943-ban Szentgotthárdon született, itt töltötte ifjú korát. Már a gimnáziumi évek alatt elkezdett barátkozni a fényképezőgéppel, bár akkor még csak a legegyszerűbb változatával. Képeit otthon, a fürdőszobában hívta elő.

Az alkotó és Borsitsné Pásti Rita művelődési ház vezető a megnyitón. Fotó: Varga Krisztina

Majd 1956 nyugtalansága őt is elszólította hazánkból. Grazban telepedett le, itt alapított családot. Itt újra előtérbe került régi szenvedélye, a fényképezés. Főleg két gyermekét, feleségét és a közös élményeket fotózta, majd ingatlanos szakemberként az épületek, később a tájak, virágok kerültek érdeklődése középpontjába. A digitális fotózás lehetőségeit kihasználva ma már harmincezer képet tárol a számítógépén. Célja a valóság hű visszaadása, ezért képeit nem retusálja. Nincs is rá szüksége, remek érzékkel választja ki a témáit.

A kiállításmegnyitón szép számmal megjelent látogatók elismerően nyilatkoztak Löffler Willi tehetségéről.

A családias hangulatú ünnepségen Benkő Bianka, Frank Szimonetta, Kármán Alexandra, Könyves Kamilla, Magyar Eszter, Pados Flóra és Pónácz Gábor, a művelődési ház ifjúsági műkedvelő csoportjának tagjai a képekhez illő Petőfi-versekkel szórakoztatták a közönséget.

Az érdekes fotókiállítás október 11-éig látható hétköznapokon nyitvatartási időben a rábahidvégi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!