Kultúra

2013.11.26. 19:30

Aranyat érő komédia

Bük-Adács - Arany minősítést kapott a Sok szín pad Társulat a hét végén Adácson, a XVII. Országos Falusi Színjátszó Találkozón Hans Sachs A meghótt férj című komédiájával.

Varga Krisztina

A büki amatőr színjátszók 2007. óta minden évben ott vannak az immár Kárpát-medenceivé gyarapodott találkozón. A évek során sok jó partnerkapcsolatra tettek szert, olyan csoportokat ismertek meg, akiket utóbb Bükre is meghívtak. A szakmai találkozón az értékelés mellé kérhető országos minősítés, a bükieknek az ezüst is, a bronz is megvolt már.

Most először vittek a bükiek a találkozóra Hans Sachs darabot. A meghótt férjet még tavaly tavasszal tűzték repertoárjukra: gondolták, falunapokra jól utaztatható lesz a kis díszletigényű, ám annál szórakoztatóbb jelenetsor a csalafinta férjről, s még csalafintább asszonyáról. Tetszett a komédia az adácsi közönségnek, és tetszett a zsűrinek is. Miután Regős András, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke szinte minden szempontból jól kidolgozottnak találta a darabot, a csapat megkérte a minősítést. Már hazaérkezésük után tudták meg: megkapták az aranyat.

-Meglepődtünk, és nagyon örülünk a minősítésnek - mondta Nika Róbert, a társulat vezéregyénisége.

-Ez a siker Major Ágotának is köszönhető, hiszen a Sachs darabot még ő rendezte. Ő azóta sajnos búcsút mondott a társulatnak, és a döntését tiszteletben tartottuk. De egyikünk sem mondta, hogy hagyjuk abba, sokan ajánlottak fel segítséget. Az arany minősítés még inkább arra kötelez bennünket, hogy folytatni kell. A legközelebbi feladat a magyar kultúra napja lesz, ahova Weöres Sándor műsort tervezünk. Szeretnénk folytatni a megkezdett Hans Sachs trilógia színpadra állítását is.

Firisz Anita, Nika Róbert, Kabay Ágnes és Horváth Máté a színpadon Fotó: Firisz Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!