Kultúra

2013.11.04. 12:55

Könyvek gyerekeknek

Alsóőr (Unterwart) - Már negyedik alkalommal rendezett sikeres háromnyelvű könyvbemutatót az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ, az UMIZ.

Némethy Mária

A könyvbemutatón több csoport adott műsort is a gyerekeknek

Háromnyelvű gyermekkönyveketet jelentet meg sorra az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ. A minap már negyedik alkalommal hívta a közönséget a könyvbemutatóra az alsóőri nagy rendezvényterembe, ahol magyar, német és horvát nyelvű rendezvény keretében ismerhették meg a sorozat legújabb köteteit.

A Tündérország című könyv a négy évszakról közöl mesét, a Dodó, a denevér a Szent Márton napi lámpás-ünnepséget helyezi központba, a 15. kötetben a Mikulásról van szó, a Misi utazik címűben pedig különböző járművekkel ismerkedhetnek meg a gyermekek. A legkisebbek: az óvodások és kisiskolások. A könyvek a pedagógiai részben énekekkel, versekkel, körjátékokkal, más játékokkal és egy háromnyelvű szakszólistával szolgálják a gyakorlatias alkalmazhatóságot.

A könyvbemutatón közel 100 gyermek vett részt hétféle intézményből. A felnőttekkel együtt 300 vendéget köszönthetett Alsóőr polgármestere, majd Burgenland turizmusért és képzésügyéért felelős tartományi elöljárója.

A szórakoztató műsorban bel- és külföldi résztvevők is felléptek, köztük táplánszentkereszti és szombathelyi óvodások is..A közönség nagyon jól szórakozott, végül bőséges büfé mellett, kötetlenül beszélgetve, játszva, sok tarka lufi közt fejezte be a könyvbemutatót..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!