Kultúra

2013.11.06. 15:05

Útközben az Útközben

Szombathely - Szabó Tibor, a Weöres Sándor színház művésze tavasszal jelentkezett koncertelőadásával (Útközben) amely a nyár elmúltával ismét műsorra került.

Peltzer Géza

Aki tavasszal nem látta az Útközbent a Weöres Sándor Színházban, az ezt ezen a hétvégén, szombaton este pótolhatja. A koncertelőadás este hét órakor kezdődik. Másnap Vasszécseny ad otthont a produkciónak, szintén este hét órától, a kultúrházban. Még novemberben Erdélyben is bemutatják a műsort: Szabó Tibor szülővárosában, Nagykárolyban lép fel a csapat ugyanezzel a produkcióval.

Az Útközbenről annyit kell tudni, hogy a színész eddigi élete pereg le az előadás során sok zenével, kevés szöveggel, születésétől gyerekkorán és ifjúkorán át az ötvenes életkorig. Méghozzá úgy, hogy ha a műsoridő százalékos arányát nézzük, túlsúlyban van a zene a prózához, és a versrészletekhez képes.

És hogy miről szól a zene? Ismert Zorán-, Fonográf-, LGT-dalok, néhány Ákos-kompozíció csendül fel, de hallani majd számokat a Csík zenekartól és a Ghymestől is, de valamennyi dal úgy lett kiválasztva, hogy mintegy kikövezze a színész eddigi életútját.

A gazdag zenei kíséretet kiváló helyi zenészek szolgáltatják. Zongorán Maronics Ferenc, dobon Vasas József, basszusgitáron Koller László, gitáron Völgyi Attila, hegedűn Berki Antal, harmonikán Peltzer Géza játszik mindhárom alkalommal. Korponay Zsófi aki szintén a Weöres Sándor Színház művésze az egyetlen hölgy a csapatban. Ő vokálozik és szólót is énekel Tibor mellett.

Az Útközben premierje. Balról Korponay Zsófi, középen Szabó Tibor Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!