Kultúra

2013.12.16. 16:05

Dobogós helyek a BE-JÓ-nak

Országos amatőr táncfesztiválon sikerült nagyon szép eredményeket elérniük a BE-JÓ Táncegyüttesnek.

Némethy Mária

A XXV. Jubileumi Zuglói Országos Amatőr Táncfesztiválon két napon át tartó versenyen a 239 versenyszám között öt tánccal vett részt a BE-JÓ, képviselve a Bersek iskolát és Kőszeg városát.

Szép eredményekkel tértek haza a lányok, akik az egész nyarat végig táncolták, felléptek, gyűjtötték a pénzt utazásaikhoz. Felnőtt csoportos show mazsorett kategóriában a Tenger szimfóniája I. helyezett lett, míg a Táncoló botok a III. helyen végzett.


A kőszegi táncos lányok szépen szerepeltek a fővárosban (Fotó: Horváth Márta)

 

Junior csoportos show mazsorettben a Fiesta a II. helyre küzdötte fel magát. Felnőtt csoportos színpadi látványtánc kategóriában a Chicago a II. helyet érdemelte ki, míg junior korcsoportban a színpadi látványtáncok között a Tolnay Veronika énekével kísért Hallelujah is a II. helyen végzett, emellett különdíjat is kapott.

A táncegyüttes versenyre utazását Huber László polgármester támogatása tette lehetővé.

- A BE-JÓ Táncegyüttes nem panaszkodhat, a rengeteg fellépés mellett igazán ragyogó versenyeredményekkel zárta a 2013-as évet is. Köszönjük a támogatóink, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, a lelkes szülők és a Bersek Jószef Általános Iskola segítségét - összegezte Horváth Márta, a táncegyüttes lelkes művészeti vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!