Kultúra

2014.01.07. 14:45

Mesebolt Bábszínház januári kínálatából: bemutató, matiné, bérlet

Ezekben a napokban a Tíz emelet boldogság című Gimesi Dóra-mesét játssza bérletben a Mesebolt. Közben lesz premier és vasárnapi matiné is.

Ölbei Lívia

Az évet a Tíz emelet boldogság című Gimesi Dóra-mese színpadi változatának bérletes előadásaival kezdte meg a Mesebolt Bábszínház. Hamarosan bérletes előadásként kerül színre a Vitéz László-játék is. Az előbbit Hannus Zoltán, az utóbbit Takács Dániel játssza.

Szombaton újabb bemutató várható: a Szerelmükből születtem én | „családi zajmese” a legkisebbeknek. Tervezte: Fajgerné Dudás Andrea | Zene: Dés András. | Rendezte: Khaled-Abdo Szaida. Játssza: Balogh János mv., Dénes Emőke, Lehőcz Zsuzsa. „Anyáról, aki nekem a világot jelenti, Apáról, aki eddig a világot jelentette anyának, Rólam, aki most az egész világ vagyok nekik, és Rólunk, a mi új közös világunkról. Azzal, ami körülvesz minket, arról ami bennünk van, színeket, zajokat, zenéket festünk.

Mumus a padláson (Fotó: Ohr Tibor)

Az év első vasárnapi matinéja a Mumus a padláson lesz január 12-én 10 órától, MMIK színháztermében. Tervező: Grosschmid Erik. Bábkészítő: Bérczi Katalin. Zene: Sáry Bánk. Rákos Péter meséjét bábszínpadra alkalmazta és rendezte: Kolozsi Angéla. Szereplők: Dénes Emőke, Kovács Bálint, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel. Az van, hogy Bence tetőtéri albérletében hirtelen felbukkan egy mumus. (És nem akar hazamenni.) Aztán megjelenik két másik mumus: egy elveszett mumusgyereket keresnek. A három látogató fenekestül fordítja fel Bence amúgy is meglehetősen rendetlen otthonát, miközben lassan fény derül a mumusok titkaira és különleges képességeire, továbbá azt is megtudjuk, hogy a mumusok élete sem könnyű – különösen akkor, ha a fülük még nem érte el a nyolc fityisz hosszúságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!