Kultúra

2014.03.06. 14:40

Kacifántos komédiák Ferrum-előadásban

Szombathely - A Ferrum Színházi Társulás két régi komédiát helyezett egymás mellé, így jött létre a Házasulók című előadás.

Ölbei Lívia

A Ferrum Színházi Társulás alapítása óta Török Gábor művészeti vezetésével működik, de a társulat állandó rendezője úgy döntött, hogy „kicsit hátrébb lép": rendezésre kérte föl két kolléganőjét. Németh Gabriella évekig meghatározó személyisége volt a Ferrum-társulatnak, és ha színre lép, most is fölszikrázik, megtelik a játéktér. Az újabb generációhoz tartozó Pintér Viktória szintén markáns egyéniség a Ferrum-játékosok között. Ezúttal rendezőként mutatkoznak be, vagyis „női praktikákról" beszélni duplán is érvényes.

Kocsonya Mihály házassága. Horváth Dániel és Sövény László. Fotó: Horváth Csaba

Pintér Viktória vezetésével – és persze Török Gábor állandó vigyázó tekintete mellett – került színre a Borka asszony és György deák című 18. századi komédia, amelyben Borka – Márczi Renáta – mindent (de tényleg mindent) megtesz azért, hogy férjet találjon. A csalafinta György deák – Bálint Mátyás – hamar átlát a szitán, és az utolsó cseppig kihasználja a helyzetet. Pintér Viktória fanyar, groteszkbe hajló, szinte „angolos" hangnemben rendezte meg a komédia-miniatűrt. Németh Gabriella vérbő színjátékként gondolta el a Kocsonya Mihály házasságát, az anya szerepét is ő játssza, Sövény László oldalán. Bőven eladósorban lévő lányukért – Molnár Petra/Szita Viola – érkezik végre kérő, a pókerarcú, komikus vénával megáldott Horváth Dániel személyében.

Hogy mi lesz ebből? A szerdai premier után 8-án este ismét kiderül. Kezdés 19 órakor az MMIK színpadán.

Kapcsolódó:

Programok, rendezvények Vas megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!