Kultúra

2014.06.17. 16:35

A Tücsök Bábcsoport az idén is arany minősítést kapott

Celldömölk - A Tücsök Bábcsoport az idén is arany minősítést hozott Egerből, a Gyermekbábosok Országos Fesztiváljáról. Nagy Márta ezúttal a Ludas Matyit vitte színre a társulattal.

Ölbei Lívia

A Tücsök Bábcsoportnak bérelt helye van az országos élmezőnyben: a Gyermekbábosok XXI. Országos Fesztiváljáról is arany minősítéssel tért haza a celli városi általános iskola társulata. A fesztiválnak az Egri Kulturális és Művészeti Központ adott helyet: az intézmény munkatársai nagy szeretettel és hozzáértéssel tartják életben a bábos hagyományt. A celli Tücsök ezúttal a frissen bemutatott Ludas Matyit vitte a fesztiválra.


A Fazekas Mihály és Móricz Zsigmond művei alapján készült Balogh Géza-szövegkönyvet Császár Erika, a szombathelyi nagytestvér , a Mesebolt Bábszínház tapasztalt színésze igazította a tücskökhöz . A díszlet és a bábkollekció Pető Ferenc munkáját dicséri. Az előadást a csoport alapítója-vezetője, Nagy Márta rendezte, aki ismét sok ötlettel, több technika (paravános játék, élőjáték stb.) bevetésével és persze a gyerekek odaadó közreműködésével vitte sikerre a valójában összművészeti vállalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!