Kultúra

2014.06.18. 10:45

Olvass velünk! - A kőszegiek nyertek

Kőszegiek nyerték az Olvass velünk! országos döntőjét, de a szombathelyi és a sorkifaludi iskola diákjai is szépen szerepeltek.

Némethy Mária

A győztes csapat: Madász Laura, Bognár Bálint és Pusztai Dóra Fotó: Csorba Margit

A 2014-es Olvass velünk! országos tanulmányi verseny döntőjébe három Vas megyei csapat is bekerült. Az írásbeli fordulók után 360 csapat közül jutott a 12 legeredményesebb közé a kőszegi Béri Balog Ádám, a szombathelyi Brenner János, és a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola.  A verseny célja, hogy minél többen megismerkedjenek a 13-14 éves korosztály számára íródott klasszikus irodalommal.

A budapesti fináléban nemcsak elméleti ismereteikről adtak számot a gyerekek, hanem rátermettségüket, gyors felismerő készségüket is bizonyították. Informatikai tudásukra, dramatizáló képességükre is szükségük volt, nem hiányzott előadásukból az ötletesség, a humor sem.

Első helyen végzett a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola Young adult csapata, tagjai Bognár Bálint, Madász Laura , Pusztai Dóra. Felkészítő: Kóródi Sándorné. Negyedik helyezett a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Színes egyéniségek csapata: Csárdi Csenge, Schubert Anna, Németh Nóra. Felkészítő: Morosits Eszter. Hatodik lett a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola Sorok menti könyvmolyok csapata: Farsang Dóra, Horváth Nikolett, Nárai Adrienn. Felkészítő: Maczekné Simon Gyöngyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!