Kultúra

2014.08.07. 14:30

Az Aranyháromszög napjai

Rum, Rábatöttös - A Cicelle Kulturális Napokat 14. alkalommal rendezték meg Rum - Zsennye - Rábatöttös aranyháromszögében .

Merklin Tímea

A három település között álló Cicelle templomról elnevezett rendezvényt a kistérség értelmiségi köre, művészei szervezték. A program Rumban kezdődött: a művelődési ház Kis Galériájában Fábián László író nyitotta meg Serényi H. Zsigmond festőművész kiállítását. A Fűtőháznál Németh László, Rum polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Markó Péter, a Cicelle Aranyháromszög Művészeti és Kulturális társaság elnöke nyitotta meg a „Párbeszéd a természettel" című kiállítást. Kint felavatták a Rumi Rajki Emlékparkot.

Pusztay János professzor és Markó Péter a konferencián. Fotó: Boda Barbara

Az átadó ünnepség keretében köszöntőt mondott Balogh Péter, a Rumi Rajki Műpártoló Kör elnöke, és Majtényi László, a Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára. Miután leleplezték a Módy Péter szobrászművész, restaurátor által készített szobrokat, majd Horváth István plébános megáldotta a parkot. Este az Anima Musicae Kamarazenekar játszott.

A 2. napon a rábatöttösi művelődési házban Annár István, Rábatöttös polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd Balogh Péter nyitotta meg Németh József fotóművész „Szent Márton ábrázolások Európában" című kiállítást. A Cicelle templomban a Rumi Kórusegyesület Női Kara és Cser Fruzsina adott koncertet. A 3. napon a rumi Fűtőházban zajlott a „Zene az irodalomban" című konferencia, ahol előadást tartottak: Gráfik Imre, Pusztay János, Fábián László, Láng Gusztáv, Sipos Lajos, Fűzfa Balázs és Markó Péter. Utána a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!