Kultúra

2014.11.26. 10:37

Remeklő táncosok

Szombathely - Kaposmérőn rendezték az idei szabadidős területi táncbajnokságot, ahol a Lorigo TSE valamennyi utánpótláskorú táncosa parkettre lépett. Számos érmet szereztek a különféle korosztályú versenyzők a különböző kategóriákban.

Simon Erzsébet

Nemcsak egyéni táncokban, hanem formációs produkciókban is rajthoz álltak a Lorigo TSE versenyzői az elmúlt hét végén Kaposmérőn. Szépen csillogó érmekkel, kupákkal tértek haza Várbíró Zoltán, Nagy Júlia, Gombkötő Balázs trénerek és Faludiné Lovas Henriette művészeti vezető tanítványai.

Egyéni eredmények: gyerek I. kategória: aranyérmet szerzett standard és latin kategóriában is Kovács Ádám és Faludi Eliza. Bronzérmet ért standard és latin kategóriában is Novák Marcell és Batyi Enikő produkciója. Standard táncokban második, latinban negyedik helyezést ért el Vermes Máté Kránicz Annával. Standard táncokban negyedik, latinban hatodik lett Porpáczy Marcell és Kerti Júlia. A standard táncok hatodik, a latin táncok hetedik helyezettje pedig Bene Nándor és Gerencsér Zsófia lett.

Gyerek II kategóriában standard és latin táncokban bronzérmet akasztottak Varga Benjamin és Ligler Emma nyakába. A haladó csoport versenyzői közül Tóth Zoltán és Balogh Hédi gyerek I. korosztályban a standard táncok ezüstérmével gazdagodott. Cziráki Bálint Balogh Annával az oldalán a gyerek II. kezdők között a latin táncok aranyérmét, a standard táncok ezüstérmét tudhatja magáénak. Haladóban a juniorok között standardből első, latinból a harmadik helyezést érték el. A Tóth István-Böndicz Dorina junior I korosztályú párosnak kezdőként a standard táncok negyedik helyét sikerült megszerezni. Halász Benedek és Falusi Bori e korosztályban a haladó standard táncosok bronzérmese lett. Bársony Csongor és Tőke Rebeka pedig a standard táncok negyedik, a latin táncok ötödik helyét szerezte meg.

A dobogón a Lorigo TSE párosai:  a legfelső fokán Kovács Ádám és Faludi Eliza (területi bajnokok), a második helyen Vermes Máté és Kránicz Anna, a harmadikon Novák Marcell és Batyi Enikő. Fotó: Lorigo TSE

A gyerek korcsoportban parkettre lépő formáció ezüstérmes lett a Csavard fel a szőnyeget című produkcióval, a juniorok latin formációja pedig bronzérmet szerzett.

Az ugyancsak Kaposmérőn rendezett klubközi versenyen a Varga Márk-Prohászka Fruzsina kettős junior II D osztályban kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott: aranyérmet szerzett standard és latin táncokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!