Kultúra

2015.03.18. 13:55

Itt van a Kánaán: musical-bemutató közeleg

Szombathely - Már megint főpróbahét, már megint premier közeleg az Akacs 7-ben: momentán egy musical, a Sweet Charity, Nagy Cilivel a címszerepben, Béres Attila rendezésében. A bemutató március 20-án (pénteken) 19 órakor kezdődik.

Ölbei Lívia

Amint az köztudott, Charity Hope Valentine (nem is annyira titkos hódolat a Fellini-film főszereplőjének, Giulietta Masinának) a New York-i éjszakában dolgozik – ahogyan ő fogalmaz: adakozik -, egy lepukkant lokálban táncol és vadidegen férfiakat tesz boldoggá. Szívének rejtett csücskében azonban egyetlenegy vágy él: hogy végre valaki őt ajándékozza meg a boldogsággal. Egyszer aztán kettesben marad egy bezárt liftben – egy kedves fiúval. A Sweet Charity című musicalt Federico Fellini Cabiria éjszakái című világsikerű filmje alapján írta a Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields trió. A darab ősbemutatójára 1966-ban került sor a Broadway-n, Bob Fosse rendezésében (lásd még! Kabaré, Chicago – mindkettő sikerrel ment a szombathelyi színházban is).

Próbafotó. A Sweet Charity nagy átéléssel instruáló rendezőjének szerepében: Béres Attila 
Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

A Sweet Charity zenei világa a 30-as évek Amerikájának jazz-, swing- és spirituálé-világát követi – olyan világhírű dalokkal, mint a Momentán vagy a Big Spender.A címszerepet teház Nagy Cili játssza, a kedves Oscar szerepében Jámbor Nándor. Pallas: Németh Judit, Gagarina: Fekete Linda, Vittorio Vidal De Palma (a híres filmsztár): Kenderes Csaba e.h., Ursula Ekberg (az ő kedvese): Bálint Éva, Dietrich: Edvi Henrietta e.h., Rosie: Hartai Petra e.h., Hermann (a Kánaán lokál tulajdonosa): Horváth Ákos, Betsy: Ostyola Zsuzsa, Portás (a Pompei Night Klubban): Avass Attila, Főpincér, a hittérítő atya, Steven: Vass Szilárd, Gyűjtő nő és Angyal: Vlahovics Edit, Johny: Szabó Róbert Endre, Elaine: Németh Gyöngyi. A kupleráj állandó kielégíthetetlen vendégei, A Pompei klub állandó kielégíthetetlen vendégei: Balogh János és Kálmánchelyi Zoltán. Nagyon sok szerepben: Matusek Attila e.h. Városlakók, kurvák és egyebek: Hajdu Anita, Balogh Fanni, Kendik Péter, Móri Csaba, Vágási István. És persze színre lép egy komplett zenekar is. Zenei vezető: Döme Zsolt, koreográfus: Bodor Johanna. Pénteken találkozunk a Kánaánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!