Kultúra

2015.06.15. 12:55

Gyógyító növényeink

A Pannon Lapok Társasága és a Gyógynövényvölgy új, közös, A természet gyógyereje című kiadványsorozatában szeretnénk bemutatni önöknek hónapról hónapra a legérdekesebb gyógynövényeket, melyeket a népi gyógyászatban, valamint a homeopátiás kezelésekben gyakorta használnak.

Júniusban bemutatkozik a hónap gyógynövénye, a gyermekláncfű, de nagyon sok és hasznos információt tudhatnak meg Konyhavarázs oldalainkon a vízitormáról és a medvehagymáról. Emellett az erdők, mezők kedvencei között bemutatjuk például, hogy miben rejlik a lándzsás útifű gyógyhatása.

A mai világban ugyanis egyre többen fordulnak a modern orvoslás mellett az ősi gyógymódokhoz, a természet gyógyerejéhez, a gyógynövényekhez. A kiadvány első számában megannyi gyógynövénnyel kívánunk önöknek jó egészséget!

A legérdekesebb gyógynövényeket mutatjuk be hónapról hónapra.

A hazánk egyik legváltozatosabb gyógynövénygyűjteményével rendelkező létesítmény oktató- és látogatóközpontja most teljes színpompájában fogadja az érdeklődőket. A több mint 7000 négyzetméteres park gondozói mindenkit arra biztatnak, hogy ne csak megtekintsék, hanem érintsék is meg a növényeket, ismerjék meg a szaporítás, a gyűjtés és a feldolgozás folyamatát, majd kóstolják meg a belőlük készített gyógyteákat.

Interaktív programokon keresztül tágíthatjuk a természetről szerzett ismereteinket, a különféle élőhelyeken bemutatott növényeket a vízi kert, a relaxgyep és a vakok kertje teszi még érdekesebbé. Most épül a völgy legújabb látványossága, a Noé bárkája...

Legyen szó egészségmegőrzésről vagy konyhaművészetről, a lényeg, hogy nyáron se feledkezzünk meg a természet ajándékairól!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!