Kultúra

2015.06.24. 12:03

Hogyan lehet két születésnapja egy csepregi zenekarnak?

Kétnapos fúvóstalálkozó keretében ünnepelte az együttes 85 illetve 35 éves évfordulóját. Hogy is lehet ez?

Civil Tudósítónktól

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan, jelenlegi formájában pedig 1980 óta működik. 1995-ben Csepreg várossá válásával a Csepreg Város Fúvószenekara nevet vette fel, 2002. áprilisától közhasznú egyesületként folytatja tevékenységét. Az 1980-as újjáalakulás Sárváry László karnagy, a zeneiskola igazgatója irányításával kezdődött, 2008 májusa óta Iliás Attila karnagy vezeti az együttest. 2013-ban koncertfúvós C kategóriában Kiemelt Arany minősítést szereztek.

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenekar. Fotó: A szerző

A rendezvény első napján, pénteken a csepregi fúvósok adtak fesztiválindító koncertet. Őket a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenekar követte. Az együttes hangzásában visszarepítette a közönséget a XX. század első felébe. Különösen népszerűek voltak a két világháború közti magyar swing- és jazzdalok, filmzenék interpretációi. A felcsendült dallamok táncra biztatták a közönséget. A majdnem 2 órás koncert után a könnyedebb műfajé volt a színpad. A fiatalok körében népszerű Jambo buli zenekar zárta az estet, közben sztárvendégként Vastag Csaba is megörvendeztette rajongóit néhány népszerű slágerrel.

A találkozó második napján fúvóstalálkozóra várták a szombathelyi és kőszegi városi zenekart is. A zenekarok fogadása után a mazsorettek kíséretével átvonultak a rendezvénysátorba, ahol minden zenekar a mazsorett csoportok közreműködésével egy-egy órás műsorral szórakoztatta a közönséget. Az estet a zenekarok örömzenélése és karaoke party zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!