Kultúra

2015.06.07. 11:41

Több legyet a Tücskök

Celldömölk, Eger - Arany minősítést ért a celli Tücsök Bábcsoport Vakarcs-előadása a Gyermekbábosok XXII. Országos Fesztiválján, Egerben. A produkció rendezője az együttes alapítója és vezetője, Nagy Márta.

Ölbei Lívia

Vakarcs kutya történetét írta Pető Ferenc, zenéjét szerezte: Radányi Károly. A fesztivál résztvevői közül öt előadás meghívást kapott az Érsek-kertbe, Eger gyermeknapi programján léptek föl. Köztük volt a Tücsök csoport, valamint Nagy Márta felnőttekből verbuvált, felnőtt- és gyerekelőadásokkal egyaránt jelentkező csoportja, az Ultraviolák. Itt tetszett meg az RTL Klub munkatársának a celli Ultraviolák óriásbábos hastáncprodukciója, amelyet rögtön meg is invitált a Hungary s Got Talent tehetségkutatóba.

Vakarcs középen. Cziki Adrián, Németh Bálint és Bárány Máté
Fotó: Ónodi István

Nagy Márta bábosai bárhol járnak, fölhívják magukra a figyelmet. Az egri fesztiválokon nélkülözhetetlen vendégek a Tücskök, a csoport ráadásul rendszerint arany minősítéssel tér haza; ahogyan az idén is. A Vakarcs-előadás számára a celldömölki Ezerlátó Mesefesztivál volt a próba. Ott bronz minősítést kapott a produkció. De a fesztiválok legfontosabb momentuma talán nem is a minősítés, hanem a szakmai megbeszélés. A zsűri tanácsai nyomán mire Egerbe került, bizonyos részleteiben megváltozott az előadás.

Egy báb mögött két mozgató
Fotó: Ónodi István

A bábosok rendszeresen föllépnek szülővárosukban, Celldömölkön is. A 3. Dömölki Napok sem múlt el az Ultraviolák bemutatója nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!