Kultúra

2015.10.08. 13:00

A megörökítés - Elvarázsolt képek a kastélyból

Szombathely - Kovács Laci azért szeret fotózni, mert így örökké megmarad a pillanat . Ezt a címet kapta a RUM-Kastély EgyMI diákjainak tárlata, amely a BDK-ban látható.

Ölbei Lívia

 

Boros Ferenc tanár úr a BDK-ban csütörtökön megnyílt kiállításon két ifjú alkotóval: Horváth Biankával és Kovács Mártonnal, aki nemcsak fotósként, hanem filmesként is szép sikereket ért el  Fotó: Unger Tamás

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából nyílt meg a gyönyörű természeti fotókat kínáló fotótárlat a Berzsenyi könyvtár előadótermében. A megnyitóra nemcsak Rumból, hanem a szombathelyi Aranyhídból is jöttek gyerekek. Boros Ferenc filmpedagógus méltatta azt a munkát, amelyet Rumban Ihász-Kozmor Barbara és Böcskei Noémi végez: a médiaszakköri tevékenység sokat segít az értelmi fogyatékkal élő fiatalok fejlesztésében. Fontos, hogy az intézmény igazgatója, Domjánné Éder Marietta is támogatja a kezdeményezést. A kastélyban mindig jól jön a segítség: legutóbb a TDK Epcos vezetői jártak Rumban, többszöri támogatásuk az infrastruktúra javítását tette, teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!