Kultúra

2016.02.08. 19:46

Kőszegi hangulatok -Trifusz Péter fotóiból nyílt kiállítás a gimnáziumban

Körmend - Egy város arcai, rezdülései, hangulatai és változásai: Trifusz Péter kőszegi grafikus, fotóművész mutatkozott be a gimnázium aulájában.

Trifusz Péter fotói hangulatok, érzések, valódi városbújócskák. Fotó: Jámbori Tamás

A tárlatot Kozma Gábor közíró nyitotta meg, aki elmondta: ma naponta a világon 9 milliárd fotó készül az okoseszközök révén, de a fotóművészet egészen más. Trifusz Péter a Kőszegről szóló, Városbújócska című kiállításával olyan minőséget szimbolizál, ami messze eltér attól, ami a mindennapokba beépül. - Meg kell tehát őriznünk azokat a minőségeket, amelyek a kultúrát nemcsak nemzeti, hanem egyetemes kultúrává teszik. A fotó is ilyen minőség. Az összes kép Kőszegről beszél úgy, hogy a Föld bármely városa lehetne, ahol emberek élnek, gondolkodnak, szeretnek, halnak meg. Hangulatok, minőségek teremtődnek, rossz, illetve jó dolgok történnek. És e dolgok lenyomatként megmaradnak a házakban, a térbútorokban, a játszótereken, az élet minden színterén. Egy fényképész pedig akkor igazán jó, ha ezeket a hangulatokat képes megragadni - hangzott el.

A kiállítást nagy érdeklődés övezte, az alkotó hosszasan elbeszélgetett a diákokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!