Kultúra

2016.02.20. 10:22

Szederke és Margit - A szombathelyi gimnazista volt Bereményi Géza születésnapi meglepetése

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bájos 13 éves szombathelyi kislány, aki szeretett verset mondani, sorra gyűjtötte be a versenyhelyezéseket.

Ölbei Lívia

De amikor minden erejét összeszedve kiválasztott és megtanult egy gyönyörű verset a következő versengésre (gyakorolt az édesapjával hosszú heteken át), tanárai az utolsó pillanatban azt tanácsolták, válasszon inkább valami mást. Hogy választhatott volna? Otthon azonban felvétel készült (ne vesszen kárba szegény-szegény tanárnő szépséges balladája), a felvétel internetes videomegosztón landolt, évekig ott élte titkos életét. Aztán nemrég levél érkezett, Can Togay rendező (és sok minden más) aláírásával. Benne a kérdés: lenne-e Cserpnyák Szederke meglepetés Bereményi Géza 70. születésnapján, a budapesti Kiválóságok Klubjában. Mert a vers, amely Szederke elragadó előadásában élte titkos életét, nem más, mint a Somlai Margit című „Bereményi-Cseh Tamás”. Újabb titkos összefüggés, hogy az ünnepelt sokáig nem hitt abban, hogy verset ír. És lám: most meg verseskötete jelent meg. Vajon miért?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!