Kultúra

2016.04.05. 15:28

Örülünk és nézünk: Új Irokéz, új kiállítás Szombathelyen

Szombathely - Az Új Irokéz Galéria új kiállításán három olyan fiatal képzőművész – Tangl Edit, w. Horváth Tibor és Molnár Zsolt - munkáival ismerkedhet meg a látogató, akik a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában érettségiztek, ezután diplomáztak a Moholy-Nagy, illetve a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

Ölbei Lívia

A tárlat kurátora, Nagy Csaba képzőművész (nem mellesleg a Művészeti Szakközépiskola tanára) azzal ajánlja a közönség figyelmébe a Köztes preferenciák címkével ellátott válogatást, hogy a képzőművészet mindig is érzékeny volt az új médiumok, eszközök fölismerésére, birtokba vételére, a kísérletezésre. Ennek izgalmas példája az Új Irokéz Galéria legújabb bemutatója, amely egyúttal okot ad az örömre és a reménységre, ami pedig azért jó hír, mert sem örömben, sem reményben nem dúskálunk mostanában a kulturális élet területén. Nem véletlen, hogy Nagy Csaba tárlatnyitó köszöntőjét az öröm és a hiány hintajátékára fűzte föl. A kevés örömforrás közé tartozik a Művészeti Szakközépiskola, ahonnan lám, nyitott és érzékeny művészgenerációk kerülnek ki. És el ne felejtsük: öröm, hogy létezik az Új Irokéz Galéria, amely befogadja a kortárs képzőművészet ígéretes képviselőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!