Kultúra

2016.07.03. 09:45

Ütős élmény volt - A Ság hegy kráterében dübörgött az Ataru

Amíg a szívünk dobog, hallani akarjuk, hogy dübörögnek a dobok! - hirdeti az együttes eseményt beharangozó plakátja, és igazuk van.

Gyuricza Imre

Szombaton este 7 óra előtt egyre sűrűbb sorokban érkeztek a nézők a Ság hegy kráterébe. Sokan a tavalyi első, felejthetetlen sikerű koncert emlékét őrizve érkeztek, mások meg éppen azért, mert hallották, hogy nagy élmény volt.

Kezdésre megtelt a kráter belseje, székeken, plédeken, a füvön, bazaltköveken foglaltak helyet a nézők. Söptei Józsefné alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Felidézte a hajdani legendás kráterhangversenyeket, amelyek a fúvószenéről szóltak. Mostanra a kráter, a közönség és a dobok egymásra találtak.

Fotó: Gyuricza Imre

A megnyitót követően elkezdődött a varázslat. A háttér, a kráter sziklái utánozhatatlanok, a vulkán és a bányászat öröksége ez a hegyi színház, amely tökéletes helyet ad a ritmusnak. Minden és mindenki a helyén volt, megteltek a hegy kordonnal körülhatárolt magas részei is. Belefeledkeztünk az estébe, valami ősi varázslat, rítus fogta meg a nézőt. Az idő tökéletes, az előadás változatos volt. Két órás felejthetetlen élmény volt a második Ataru-előadás a Ság hegyen. A folytatás?  Ezt nem lehet abbahagyni. Amíg a szívünk dobog...

Címkék#ataru

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!