Kultúra

2016.11.13. 19:10

Könyv-kótyavetye és vetélkedők

Bajánsenye (kgy, bá) - Ha kell, az időseknek házhoz viszik az olvasnivalót, de szinte minden hétre jut apropó a könyvtárba látogatni. Most is volt, a héten is lesz.

Kálmán György

Bajánsenyén is adtak programot az Országos Könyvtári Napok. Például szavalóversenyt tartottak a gyerekeknek Én gyermek vagyok címmel. A versek a gyerekekről és a családokról szóltak.

Volt könyv-kótyavetye, ahol könyveket lehetett cserélni vagy vásárolni, és több felnőtt- és gyermekvetélkedő is színesítette a programot. Az interaktív nap végén a Tarisznyások zenekar koncertjét hallgathatták meg a résztvevők. - Nemcsak ilyenkor, a könyvtári napok idején hangos a könyvtár, szinte minden hétre jut valami esemény - mondta el Pappné Balogh Ágnes könyvtárvezető. A héten, november 18-án például Olimpiai érdekességek címmel lesz előadás, melynek aktualitását az idén megrendezett nyári olimpiai játékok adják. Az ünnepi könyvhét, a költészet napja, az olvasás világnapja mind-mind olyan események, amelyeket beépítettek a könyvtár éves prog-ramjába. Ilyenkor előadások, vetélkedők, szavalóversenyek vagy éppen könyvismertetők színesítik a könyvtári palettát. - Különösen az év végén, novemberben, decemberben az adventi időszak, a Miklós-nap és a karácsonyi ünnepek kínálnak számtalan lehetőséget könyvtári összejövetelekre - sorolta a könyvtárvezető. Így lesz ez most is, hiszen ünnepséget szerveznek az óvodába még nem járó kicsiknek, de természetesen a nagyobb gyerekeknek is.

Minden hétre jut program, ami a könyvtárba vonzza a gyerekeket  Fotó: Kálmán György

Lehetőség nyílik majd karácsonyi ajándékok és díszek készítésére, az ünnephez tartozó irodalom tanulmányozására. Pappné Balogh Ágnes büszkén mesélte, hogy az ötszáz fős településen majdnem százötven könyvtári tag van. Ők nemcsak beiratkoztak, rendszeresen kölcsönöznek is. Szinte mindennapos, hogy az időseknek házhoz viszi az olvasnivalót a könyvtáros, és a hétvégén hazajáró diákoknak is van lehetőségük a kölcsönzésre. Egyre többen járnak a könyvtárba filmeket nézni, és a gyerekek körében újra reneszánszát éli a diavetítés, amelyre szintén van lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!