Kultúra

2017.01.29. 18:30

Szombaton indul a buli a moziban: az Intim Torna Illegál kezd, majd folytatja a Bëlga

Szombathely - Vad Fruttik, Magashegyi Underground, Péterfy Bori, 30Y: csak néhány fellépő a Cinema Café tavaszi kínálatából.

Nagy Ildikó

A Savaria mozi aulájában már évekkel ezelőtt is legendásan jó hangulatú koncertek voltak: nemcsak a közönség, hanem a fellépők is szerették a helyet. Gondoljunk csak a quimbys fiúkra, akik egyszer a jól sikerült oladi koncertjük után is a Cinemában kötöttek ki.

A kávézó üzemeltetői az Agora Szombathelyi Kulturális Központ munkatársaival parádés tavaszt ígérnek: május közepéig hét klubkoncertet terveznek a moziba.

Az Intim Torna Illegál szombaton este lép fel a mozi aulájában - új taggal és új dallal érkeznek Fotó: Intim Torna Illegál

A sort most szombaton az Intim Torna Illegál nyitja: a zenekar - amely tavaly decemberben új dallal és videó-klippel jelentkezett - Szombathelyre már új basszusgitárosával, Bikali Sándorral érkezik. A Vas megyei közönség minden bizonnyal most először hallhatja majd élőben a banda új, Nem adom fel című dalát. A Dorogi Péter (ének, gitár), Gálos Ádám (dob), Nádasdi János (ütőhangszerek, rap) és Bikali Sándor (basszusgitár) alkotta csapat február 4-én, szombaton 21.30-kor kezd a moziban.

És bár a február rövid hónap, a Bëlga fellépése még belefér a télbe: a 1998-ban alakult zenekart február 25-én láthatják-hallhatják vasi rajongóik.

A tavaszt (remélhetően) a Vad Fruttik hozza el Szombathelyre: ők március 11-én lépnek fel a Cinemában. Két hétre rá, március 25-én érkezik a Magashegyi Under-ground, április 8-án pedig a Brains. A szeszélyes áprilisban még ideér Péterfy Bori, akinek - ha minden jól megy - 21-én hajolhatunk bele a hajába. Május 13-án is lesz klubkoncert a moziban: a 30Y zárja majd a tavaszi sorozatot.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!