Kultúra

2017.02.10. 17:35

Vázlattól az absztraktig - A Keresztmetszet tárlat 25 év munkáit öleli fel

Kőszeg - Bíró Sándor festőművész után Németh János és a művészkör is a Jurisics-vár kiállítótermének vendége lesz.

Turbók Attila

Bíró Sándor festőművész elmúlt 25 évének alkotásaiból nyílt kiállítás a minap a Jurisics-várban. A vendégeket Pócza Zoltán, a rendező intézmény vezetője köszöntötte, a tárlatot Mészáros György festőművész nyitotta meg. - A kiállítás a művelődési központ azon sorozatába illeszkedik, melyben a helyi művészek munkáit mutatjuk be a közönségnek - mondta Pócza Zoltán. A szakmának nem ismeretlen Bíró Sándorról azonban pont lakhelyén tudnak kevesebbet, pedig jegyzett és elismert művész, aki a feleségét is a Jurisics-vár falai között ismerte meg. A festőművész azóta kőszegi lakossá vált, akit megihletett a város és környéke.

Bíró Sándor tárlatát a kolléga, Mészáros György nyitotta meg Fotó: Jurisics-vár Művelődési Központ

- A Keresztmetszet című tárlaton az alkotó egyetemi vázlatait és napjaink absztrakt festményeit is megtekintheti a közönség - mondta a művelődési központ igazgatója. A vár továbbra is a helyi művészetet erősíti, ezt követően a 80 éves Németh János jubileumi tárlatát, majd a Csók István Művészkör nemzetközi biennáléját élvezhetik a látogatók az ódon falak között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!