Kultúra

2017.03.06. 18:24

Kerényi megszavazná Jordán Tamást - Eperjes szerint minden politika, a V mint Vas folytatja

Szombathely - Hogy mi lesz a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatának sorsa, valószínűleg március közepén dől el. Kerényi Imre mindenesetre megszavazná Jordán Tamást a szombathelyi képviselők helyében.

Vas Népe

Kerényi Imre rendező, színházigazgató, egyetemi tanár - aki Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjaként a magyar kulturális értékekért is felel - az atv.hu-nak hétfőn azt nyilatkozta, hogy a szombathelyi képviselők helyében biztos megszavazná színházigazgatónak Jordán Tamást. Méghozzá azért, mert Kerényi szerint a Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója „egy kreatív alkotó, fontos ember, izgalmas színházat csinál”.

Eperjes Károly színművész - a szombathelyi igazgatói pályázatot végül nem értékelő szakmai bizottság tagja - a Vasárnapi Vas Népének adott interjújában arról beszélt, hogy „az politizál jól, aki az emberek javára politizál”. Véleménye szerint a politika mindent megoszt: „Miért pont a színházat ne osztaná meg?” Eperjes úgy véli, hogy a szombathelyi igazgatói pályázat kapcsán fölállított szakmai bizottság „bölcs volt, amikor elnapolta a döntést”. Szerinte „mindenben politika van, csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz politika”.

A Jordán Tamás támogatására a múlt csütörtöki közgyűlés idejére civil tüntetést szervező V mint Vas hétfőn közleményben köszönte meg minden szombathelyi és nem szombathelyi polgárnak, hogy kiálltak Jordán Tamás mellett. Az egyesület folytatást ígér: „A napokban jelezni fogjuk, hogy mivel tudunk tenni azért, hogy a városvezetés ne tudja véghez vinni tisztességtelen tervét. Ami március 2-án történt, az Szombathely jelenkori történetének talán legnagyobb szégyene.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!