Kultúra

2017.03.30. 08:34

Az Európa-bajnokságig táncolna a szombathelyi Westside - videóval

Április elsején rendezik a Hip Hup United nemzetközi szervezet magyarországi kvalifikációs versenyét, amire a Westside TSE Szombathely is benevezett.

Elek Szilveszter

- Ez egy négyfordulós széria második állomása, ahol a tét nem kicsi, ugyanis akik itt az első három helyen végeznek, azok jutnak ki az Európa-bajnokságra, amely Karlovy Varyban lesz május utolsó hétvégéjén - ecseteli Vincze Csaba, aki párjával, Szárnyas Mónikával karöltve vezeti a tánciskolát. Mivel a szombathelyiek tavaly két csapattal is kijutottak, ezért okkal bizakodnak.

- Idén szeretnék kicsivel több, vagyis 45 táncosunkat kvalifikáltatni, pontosabban két formációt, két csoportot és három duót - hangsúlyozta Csaba. Azonban az egyesületnek szembe kell néznie egy komoly nehezítő körülménnyel: azok, akik a múlt esztendőben junior kategóriában indultak, idén már a felnőttek közé tartoznak, így jóval erősebb mezőnyben kell helyt állniuk.

- Szerintem ez nem lehetetlen, ugyanis ez a felnőtt team az első versenyén máris második helyezést ért el - hangsúlyozza Csaba, aki azt is kiemelte, hogy ezeken a megmérettetéseken gyakran nüansznyi dolgok döntenek a helyezésekről.

- Ezen a szinten a tánctudás annyira már nem mérvadó, hiszen nyilván minden csapat tagjai profin ropják, sokkal inkább az előadás és a kisugárzás kerülnek előtérbe - tudjuk meg tőle. - Így az eb-n sem feltétlenül az nyer, akinek a legtechnikásabb a műsora, inkább az, aki jobban magával ragadja a közönséget és a zsűrit - fűzi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!