Kultúra

2017.04.24. 14:30

Három Nietzsche egyetlen kötetben

Szilárdi Béla Nietzsche-trilógiáját a Szülőföld Kiadó jelentette meg: három dráma egy kötetben. A könyvbemutatónak a WSSz Krúdy Klubja ad helyet.

Vas Népe

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg Szilárdi Béla Nietzsche-trilógia című kötete, amely három színdarabot (A láma köpése, Ecset és kalapács, Fakuló hajnalpír) és tanulmányokat tartalmaz.

A kötet bemutatója május 3-án 17 órakor kezdődik a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában. A helyszínválasztás nem a véletlen műve: a Szilárdi-darabok olvasószínházi ősbemutatóit is itt tartották. A Fakuló hajnalpír premierjére megtelt a nagyterem: a két főszerep felolvasását nem kisebb személyiségek, mint Törőcsik Mari és Jordán Tamás vállalták. Sőt: Szilárdi Béla már akkor is őket látta maga előtt, amikor Nietzsche utolsó, nagy szerelmi beszélgetését megírta.

Szilárdi Béla Fotó: VN archív

A könyvbemutatón a szerző mellett részt vesz dr. Puskás Tivadar polgármester, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, valamint két színművész a WSSz társulatából: Németh Judit és Szerémi Zoltán. Narrátorszerepben: dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!