Kultúra

2017.07.21. 13:31

Film és sok zene a művészeti szabadnapokon

Szentgotthárd Elkészült az idei, immár harmadik Tájidegen félfesztivál programja és már nyomtatásban is megjelent a programfüzet - tájékoztatott w. Horváth Tibor, a művészeti szabadnapok alcímű program megálmodója és főszervezője.

Bakos Ágnes

Augusztus 9-e és 13-a között gyűlnek össze művészek Szentgotthárdon a Tájidegenre, amely egy generációkat és tájakat összefogó összművészeti fesztivál. A performance, a film, a zene és az alternatív színház eszközeit egyesítik a résztvevők. Készül majd például egy helyspecifikus installáció, egy köztéri szobor és sok performatív akció forgatja majd fel a várost.

- Munkácsy-díjas, országos Prima Primissima díjas és más elismert művészek tartanak workshopokat az érdeklődőknek - sorolta w. Horváth Tibor.

w. Horváth Tibor büszkén mutatta az idei programfüzetet Fotó: Takáts Fruzsina

Itt lesz például Wahorn András festő, grafikus, zenész: beszélgetni. Jön Igor és Ivan Buharov kísérleti filmrendező páros; Szurcsik József Munkácsy-díjas festőművész, grafikus; Szirtes János és Molnár Ágnes Éva, Tóth Kinga, Ulrich Gábor, Kopasz Tamás és Erdély Jakab - és ezzel még nincs vége a sornak.

Lesz fotó, festészeti és animációs workshop - de gyakorlatilag minden alkotás összemosódhat. Például az animációs gyakorlaton készülő műveket koncert háttérvetítésére használják majd. Beszédes a programfüzet: a változatos és tartalmas művészeti szabadnapok első programja az érkezés - az utolsó a boldogság érzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!