Kultúra

2017.08.04. 12:13

Alföldi Róbert: a máról szól a Hegedűs a háztetőn

Alföldi Róbert színházi konfigurációban, minden idők egyik legsikeresebb musicaljét rendezi. A Hegedűs a háztetőn a budapesti bemutatót követően Szombathelyen is látható lesz.

Sajtótájékoztatóval egybekötött olvasópróbát tartott az Alföldi Róbert rendezésében színpadra kerülő Hegedűs a háztetőn produkció.  A darab 2017. szeptember 16-án a szombathelyi Arena Savariában is látható lesz.

Alföldi Róbert rendező kiemelte:

- A Hegedűs a háztetőn látványos musical, de abból a fajtából való, ami megpróbál valódi és mély dolgokról beszélni. Olyasmit kap el a darab, ami manapság is aktuális, rólunk szól. Meggyőződésem, hogy attól függetlenül melyik Istenben hiszünk, a hétköznapi életben is jól ellennénk egymással. Még akkor is, ha a szomszéddal kicsit zrikáljuk egymást, tudunk békében élni. Valahogy azonban mindig úgy alakul a történelem, hogy azok, akik irányítanak, nem az életben és a valóságban élnek, azok kitalálják, hogyan lesz nekünk jó, hogyan és miként és kiket kell utálnunk, hogyan és miként és kiket kell szeretnünk. Erről, valamint a családról és a családot összetartó szeretetről beszél a Hegedűs a háztetőn. Arról, hogy a minket összetartó szeretetet semmi sem írhatja felülmondta a rendező.

Az eseményen Alföldi ismertette a szereposztást. A darabban Stohl András, Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Makranczi Zalán, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Márton András, Lugosi György, Patkós Márton, Náray Erika, Misurák Tünde, Juhász Levente és Fruma Sára szerepében Tóth Gabi játszik.

Jegyek: tex.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!