Kultúra

2017.08.30. 16:45

Hang-Tér-Kép: zenével és bábokkal várnak mindenkit Szombathelyen a térre

SZOMBATHELY Hang-tér-kép családi évadnyitót tart a Mesebolt Bábszínház szeptember 3-án, vasárnap délután a Fő téren.

Pintér Viktória

Évről évre kinyílik a tér a Mesebolt Bábszínház jóvoltából. Mint egy csodaládikóból, úgy pattannak ki a zenés, táncos, bábos műsorok.Megmutatják a legkisebbeknek, hogyan éled meg a mese, a nagyobbaknak, hogy még mindig elhihető, a felnőtteknek, hogy a bábszínház nem kizárólag a legkisebbek műfaja. 14 órától 19 óráig most a művészeté lesz a főszerep. Bevezetés, évkezdő hangolódás, ősz eleji mókatár.

Jön a zalaegerszegi Zabszalma együttes, remek dalaikból magyar költők versei másznak a fülekbe. Ahogy a gyermekek világa, úgy az ő repertoárjuk is sokszínű: hol reggae, swing, etno, hol blues vagy éppen latin köntöst kapnak a számaik. Műsoruk az egész családnak szól, kisbabáktól a nagymamákig: nincs megkötés.

Vasárnap újra kinyílik a meseládikó a gyermekeknek - immár Takács Dániel nélkül Fotó: archív

Messzi földről caplat Batu-tá. Ő is, mint annyian a mesék történelmében, elindult szerencsét próbálni. Elhozza magával a fekete kontinens, Afrika meséit. Bár nem a szomszédból érkezik, hamar kiderül, hogy ismerős. Nem is akárkihez, a magyar bábjáték egyik legalapvetőbb figurájához, Vitéz Lászlóhoz kötik rokoni szálak. Megnézzük, hogy Kőmíves Csongor és bábja miként bánik el a lisztes képű szellemekkel, vagy éppen a jól ismert, paradicsompofájú ördögökkel.

A Ziránó Színház előadásában megelevenedik az ismert magyar népmese, a Babszem Jankó. Minden gyermeknek meg kell találni a saját útját. A Babszem Jankó az egyik legfontosabb fejlődésmesénk, rámutat arra, hogy minden korosztálynak megvannak a maga feladatai és kihívásai az életben. Legyünk akárhol, a saját harcainkat meg kell vívni, ettől még a szülői óvás sem védhet meg. Veres András bábjátékátPfeifer Zsófia és Varga Péter viszi színre.

A bábjátékok és a zenés programok mellett a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészet-oktatási Intézmény táncosaival is találkozhat a Fő térre látogató közönség.

A rendezvény közben kézműves-fogalkozásokkal várják az érdeklődőket. Akinek kedve van, bármikor bekapcsolódhat. A program ingyenes, rossz idő esetén azonban nem tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!